Страницы

пятница, 24 мая 2013 г.

Громадська організація «Ліга інтернів»

Представляємо Вашій увазі Громадську організацію «Ліга інтернів»Асоціацію випускників Програми стажування
у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.
Громадська організація «Ліга інтернів» була заснована у травні 2009 року як Асоціація випускників Програми стажування молоді у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.
Основною метою організації є розвиток Програми стажування, покращення співпраці та зв'язків між її випускниками. Актуальними напрямками також є пошук додаткових джерел підтримки Програми, посилення її навчальної частини тощо.
Громадська організація «Ліга інтернів» – це недержавна, неприбуткова організація. Основними напрямами діяльності ГО «Ліга інтернів» є такі:
- адміністрування Програми стажування у Верховній Раді України;
- підтримка зв’язків, налагодження співпраці з випускниками Програми;
- співпраця з іншими програмами стажування, державними та громадськими, міжнародними - організаціями, навчальними закладами, реалізація спільних проектів;
- адміністрування Європейського центру інформаційної підтримки Верховної Ради України.
[Коротка довідка: Програма парламентського стажування була заснована у 1995 р. Асоціацією колишніх конгресменів США спільно з Верховною Радою України. З 2000 р. адміністрування програми здійснює Програма сприяння парламенту (ПСП ІІ) на основі угоди про співробітництво з USAID. З 2010 року Програма адмініструється Асоціацією випускників Програми стажування «Лігою Інтернів» за допомогою Програми сприяння парламенту.
Метою Програми є надання молодим українським професіоналам можливості взяти пряму участь у законодавчому процесі, що стане початком їхньої майбутньої політичної, законодавчої або публічної кар'єри та підтримає демократичні принципи роботи парламенту України та центральних урядових органів. Програма діє вже 17-й рік. За цей час більше 1100 українських студентів, аспірантів та молодих політиків отримали нагоду попрацювати у різних парламентських комітетах і управліннях, а тепер — і в центральних органах виконавчої влади.
Учасники програми проходять жорсткий конкурсний відбір і можуть працювати повний робочий день, неповний робочий день або надавати допомогу законодавчому або виконавчим органам як волонтери. Перші дві категорії інтернів можуть отримувати матеріальну підтримку для часткового покриття витрат з проживання.
У 2008 р. Програма стажування була розширена на установи керівних органів виконавчої влади.
Діяльність Програми парламентського стажування:
1. Стажування
2. Навчання
3. Розвиток лідерського потенціалу
4. Соціальна активність

Завітавши на сайт ГО , Ви зможете ознайомитись з виданням Вісник інтерна за 2012-2013 роки. Дивитись останній номер (№ 4 : лютий-квітень 2013 р.)

Комментариев нет:

Отправить комментарий